Project van de maand juni

Uit de vele projecten die wij jaarlijks financieel ondersteunen belichten wij iedere maand een project.
Deze maand gaat het over opvang van kinderen van lepralijders in India.

Lessen in druktechniek
Lessen in druktechnieken

 

Rural Christian Leper’s Welfare Association (RCLWA)
RCLWA ontvangt al ruim 10 jaar onze steun voor hun succesvolle projecten; de afgelopen jaren met name voor projecten die het leven en de toekomst van kinderen van lepralijders verbeteren. Zonder hulp worden deze kinderen verwaarloosd en zelfs verstoten uit de gemeenschap. Vanwege het stigma dat op hen rust durven mensen hen niet te helpen. Deze organisatie ontfermt zich op alle niveaus over de kinderen: zij zorgen voor opvang, gezonde voeding, scholing, kleding, gezondheidszorg en ontspanning. Voor wie mogelijk organiseren zij iedere maand een ontmoeting tussen ouder(s) en kind. Veel van deze kinderen zijn inmiddels wees of half wees. De lepralijders zelf krijgen bij deze ontmoetingen ook gratis medische begeleiding, counseling en advies om verdere verspreiding van de ziekte te voorkomen.

In 2011 kon dankzij donaties van Muttathara een nieuw gebouw worden ingewijd. Hier verblijven nu 45 kinderen van lepralijders: 25 jongens en 20 meisjes in de leeftijd van 6 tot 17 jaar. De jongens en meisjes leven in gescheiden gedeelten van het gebouw, geheel volgens de Indiase gewoonten. Het huis is voorzien van stromend water, sanitatie en stroom. Bij de bouw is tevens een muur aangelegd die de kinderen zoveel mogelijk beschermt tegen ongewenste dieren en onrust van de buitenwereld. RCLWA voorziet de kinderen van alle benodigde schoolmaterialen zoals schooltassen, boeken, schriften en schrijfgerei etc. Oudere kinderen doen ook vaardigheden op bij o.a. computertrainingen en lessen in druktechnieken. (Muttathara doneerde in 2011 eenmalig € 9.500,-- voor het opzetten van de opleiding druktechnieken.) Zowel jongens als meisjes volgen deze trainingen.


computertraining RCLWA
Computertraining

 

Voedselvoorziening
Er worden ook verschillende groenten geteeld voor eigen gebruik. Samen met de kinderen wordt deze grond bijgehouden en gerooid. In de keuken worden de groenten verwerkt en zorgen zo voor een gezonde en gevarieerde bijdrage aan het voedsel. Voor de kinderen is het leuk en gezond om samen buiten bezig te zijn én op deze manier leren ze ook het belang van groenten en het voordeel van een eigen groentetuin.


Eigen groenteteelt
Eigen groentevoorziening


Jaarlijks doneert Muttathara een bedrag van € 4.000,-- voor de projecten van Rural  Christian Leper’s Welfare Association. Vanaf 2013 is dit bedrag verhoogd naar € 6.000,-- per jaar. Dit jaar ontvangt de organisatie een eenmalige extra donatie van 2.400,-- voor de renovatie van een gebouw.


Vorige projecten:
* Project april
* Project mei


Klik hier voor algemene informatie over Projecten