Muttathara schenkt oude correspondentie aan Maritiem Museum

Muttathara trof enkele oude rekeningen en kwitanties aan van N.V. Scheepsbouwwerf “De Industrie”, voorheen Firma D. Boot te Alphen aan den Rijn, met de firma Jb. Los te IJmuiden.

Deze stukken stammen uit de periode van 1922-1927 en hebben betrekking op de bouw en reparatie van enkele schepen van de Firma Los, welke een motorbeurtdienstbedrijf had. Sommige stukken hebben betrekking op de betaling van de rekeningen. Andere stukken hebben betrekking op de verzekering van de schepen Transporteur 1, 2, 3 en 4.

In de collectie van het Maritiem Museum bevonden zich al bouwtekeningen en bestekken van enkele schepen van Dhr. Los, waaronder de Transporteur. De stukken sluiten dus aan op andere stukken van scheepswerf “De Vooruitgang” van Boot zodat er een meerwaarde is.

Muttathara heeft besloten deze stukken aan het Maritiem Museum te schenken.

Muttathara is nu ook op Facebook te vinden met een eigen pagina: Zoek op de term Kringloopwinkel Muttathara en Like ons op facebook. Hier kunt u nu ook onze wekelijkse meubel aanbiedingen volgen.