Muttathara 35 jaar!

Kringloopwinkel Muttathara bestaat dit jaar 35 jaar. Om dit te vieren heeft de stichting 35.000 euro extra beschikbaar gesteld voor bijzondere ontwikkelingsprojecten. Alle aanvragen zijn inmiddels beoordeeld en er worden wereldwijd weer prachtige projecten gesteund.

Zo helpt Muttathara met de financiering voor de bouw van een bibliotheek in Tanzania, het verstrekken van fietsen en de bouw van waterputten in Sri Lanka en betaalt de stichting het schoolgeld van een aspirant-verpleegkundige in India. Op deze manier blijft deze studente een rolmodel voor andere vrouwen in de samenleving. Ook worden er sanitaire voorzieningen gebouwd op een school in Haiti, die al twee keer verwoest is door orkanen in 2016 en 2017.

Normaal steunt Muttathara alleen projecten van stichtingen uit de gemeente Castricum, maar voor het jubileum konden Castricummers ook projecten aandragen van stichtingen uit andere plaatsen in Nederland. Zo deed Ed de Paepe een aanvraag voor Stichting Thang uit Kerkrade. Met hun Mobile Corner Library Bag proberen zij kinderen in aanraking te brengen met boeken en lezen. Op 131 scholen door Nepal verzorgt de stichting grote tassen aan de muur met daarin boeken voor elk niveau. Ook maken ze leraren bekend met het concept bibliotheek en trainen ze de leerkrachten om de bibliotheek onderdeel te maken van hun lessen. Ed de Paepe: ‘’Met de bijdrage kunnen kinderen in Nepal een extra steuntje in de rug goed gebruiken. Na de aardbeving in Nepal is het zo belangrijk dat kinderen aandacht en onderwijs kunnen ontvangen.’’

Deze financiële steun zou natuurlijk niet mogelijk zijn zonder de mensen die gebruikte goederen inleveren, en anderen die deze weer kopen in de winkel. Blijf dus lekker inleveren en kopen, elke dinsdag en donderdag tussen 10.00 en 15.00 en zaterdag tussen 10.00 en 14.00.