Recordomzet voor Muttathara in 2017

Castricum, 2 mei

Afgelopen dinsdag werden op de medewerkersavond van Stichting Castricum helpt Muttathara de jaarcijfers van 2017 gepresenteerd. Wat blijkt? Het was een fantastisch jaar voor Muttathara met een record-omzet van € 344.000 euro! Weer ruim boven de omzet van de voorgaande jaren.

Muttathara bedankt daarom hartelijk haar meer dan 90 vrijwilligers voor de inzet en het harde werk. Met de opbrengst van de kringloopverkoop worden jaarlijks tientallen prachtige projecten in ontwikkelingslanden gesteund. Zo ook in Gambia, waar Thomas Posthuma, Pim Haaren en Arlette Kick (zie foto) van het Jac. P. Thijsse College eind 2017 een week de handen uit de mouwen hebben gestoken voor het goede doel. Tijdens de medewerkersavond gaven ze een presentatie over hun project in een dorpje in Gambia. Met de € 5750,- die zij van Muttathara kregen hebben ze onder andere een waterput geslagen, fundering gelegd voor de bouw van een middelbare school, een overkapping gemaakt zodat schoolkinderen in de schaduw kunnen lunchen, en ervoor gezorgd dat alle 150 kinderen een eigen drinkbeker hebben, in plaats van 1 beker voor 150 kinderen.

Ook zonder de inbreng van oude spullen was dit natuurlijk niet mogelijk geweest. Want zonder een volle winkel, geen verkoop. Daarom bedankt Muttathara ook alle inwoners van Castricum en omgeving die in 2017 oude spullen langs hebben gebracht. Ga zo door want hiermee draag je ook nog eens bij aan een duurzame samenleving en een circulaire economie!

Plannen voor 2018

In 2018 is Muttathara weer van plan veel projectplannen te steunen. Heb jij een mooi plan voor hulp in een ontwikkelingsland wereldwijd? Of wil je zelf vrijwilliger worden bij Muttathara? Stuur een mail naar secretariaat@muttathara.nl.