Recordomzet Muttathara Castricum

Recordomzet voor kringloopwinkel Muttathara in Castricum

CASTRICUM In 2018 vierde de Stichting Castricum helpt Muttathara haar 35-jarige bestaan. Dit heeft Muttathara geen windeieren gelegd, er werd een record-omzet geboekt van 350.000 euro. Weer mooi boven de omzet van de voorgaande jaren.

Muttathara draait volledig op vrijwilligers. In 2018 zetten maar liefst 98 vrijwilligers zich in voor de stichting. Aan de kassa, in de boekenhoek, de elektra-afdeling, bij het transport, de inbreng, de catering en ga zo maar door. “We danken al onze vrijwilligers hartelijk.” zegt pr-vrijwilliger Marije Kuijs. “Door hen is het mogelijk om het grootste deel van de omzet te schenken aan goede doelen in ontwikkelingslanden. Oorspronkelijk aan projecten in India maar tegenwoordig aan projecten verspreid over de hele wereld”. In 2018 heeft Muttathara in totaal 84 projecten gesteund. Een paar voorbeelden: Stichting Mago voor rookvrije kooktoestellen in Kenia, Stichting Tang voor het opzetten van een schoolbibliotheek in Nepal en Stichting Adopteer een vroedvrouw in Ethiopië.

In de winkel worden wekelijks unieke en bijzondere artikelen gebracht en weer gescoord door de bezoekers. Kuijs: “We bedanken natuurlijk ook onze schenkers en klanten voor hun
trouwe klandizie. Winkelen bij de kringloop is goed voor het milieu, de circulaire economie en natuurlijk je eigen portemonnee. Dus Castricummers, kom vooral langs op dinsdag en donderdag tussen 10.00 en 15.00 en op zaterdag tussen 10.00 en 14.00 uur.”

Nieuwsblad voor Castricum,  2-7-2019